A gerinc spirális stabilizációja (tájékoztató)

A MÓDSZER ALAPJA:

  1. A gerinc spirális stabilizációja (a spirális izomláncolatok aktiválásával)
  2. A gerinccel párhuzamos izomláncolatok tehermentesítése, elgyengítése (zöld színnel)
  3. Nyújtó erő létrehozása (a gerinc megnyújtása felfelé)
  4. A test függőleges tengelyének beállítása, megtanítása
  5. Mozgásminták újratanulása a váll és a csípő megnyújtásával (pólusos kar , láb hátrafele mozdítása)

A FÁJDALOM ÉS KOMPLIKÁCIÓK KEZELÉSE GERINCMŰTÉT UTÁN , FBS- A MŰTÉT UTÁNI VISSZAESÉS JELENSÉGE
A gerincműtét nem szűnteti meg a túlterhelés valódi okát, amely az izomzatban fennálló egyensúlytalanság és a nem működő spirális stabilizáció. A műtét után a negatív faktorok tovább rombolják a gerincben a szomszédos szegmenseket. Fontos a páciens műtét előtti gyakorlással történő felkészítése, valamint műtét után további stabilizáció szükséges.

 

GERINCFERDÜLÉS KEZELÉSE AZ „IZOMFŰZŐ” KIEGYENSÚLYOZÁSÁVAL, STABILIZÁCIÓJÁVAL
A gericferdülés két fő oka a spirális izomfűző nem megfelelő működése és a nem megfelelően irányított és végzett járás. Ez kompenzálható, javítható megfelelő spirális izmokat ébresztő gyakorlatokkal. A külső műanyag fűző nem szűnteti meg a problémát, sőt, a dinamikus izomzat nagyobb mértékben elgyengül, a spirális izomláncolatok működését pedig egyszerűen meggátolja.

 

FELKÉSZÜLÉS ÉS UTÓGONDOZÁS A TÉRD-, ÉS CSÍPŐPROTÉZIS BEÜLTETÉSEKNÉL KIEGYENSÚLYOZOTT, STABIL JÁRÁS
A csípő és térdműtét előtt fontos a 11-es gyakorlat megtanulása, gyakorlása. A gyakorlat által a tartásunk a függőleges tengelyünkhöz igazodik, ellazítja és megnyújtja a megrövidült izmainkat (főként az alsó végtagokon). Szintén fontos a pólusos (ellentétes kéz-láb) járás megtanulása. A műtét utáni 5. napon elkezdhetjük az ülő helyzetű gyakorlást, majd a 15. napon az álló helyzetűt is teljes testsúllyal. A spirálisan stabilizált gyakorlás lehetővé teszi a gyors visszatérést az egészséges életmódhoz.